תשעה באב

השאלה:

שלום רב ,

בכל יום אחרי ברכות השחר וקריאת שמע אני קוראת כמה פרקי תהילים , והיום בצום תשעה באב לפני חצות היום לא ידעתי שאסור כי חשבתי שמותר בכל מצב לקרוא תהילים אז קראתי כמה פרקים ולאחר מכן בשלב מאוחר יותר של היום היתגלה לי שאסור בתשעה באב . ברצוני לדעת אם דבר כזה נמחל כי אני מרגישה מצפונית מאוד לא טוב עם זה ?

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/1/2013 3:40:10 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הגמ´ אומרת שגדולה עברה לשמה, ק"ו מצוה שאדם לא ידע שיש בכך איסור שאין היא נחשבת לרעה. והיו אפילו ת"ח שלמדו תורה בתשעה באב ואמרו שהקב"ה לא יביא אדם לעונש בגלל תלמוד תורה.