תרומה לביהכ´´ס

השאלה: שלום,
נדרתי שאתן לביהכ"ס סכום מסויים של כסף אך התברר שביהכנ"ס זקוק לפריט מסויים ורכשתי את אותו הפריט עבור ביהכנ"ס (יש לציין ששוויו של הפריט יותר מהנדר שנדרתי).
האם תקין לנדור נדר על סכום כסף ולתת בסופו של דבר שווה כסף ולא כסף בפועל?

תודה,
דנה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 8:37:00 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן עקרוני אתה צריך לתת את המעות לגבאים שהם יחליטו מה לעשות עם הכסף. אמנם אם התייעצת הם הגבאים והם אמרו שחסר פריט מסויים אין כל בעיה. כמו כן אם קנית חפץ חדש והם יכולים למוכרו ולקחת את הכסף ג"כ אין כל בעיה. (עיין ב"י סי´ רנט, רמ"א סעי´ א). אולם אם אין אפשרות למכור את החפץ אזי צריך הדבר להיות בהתייעצות עם הגבאים.