תפילות בטיול דחוףף...

השאלה: בס"ד

שלום לכבו הרב !

אני לומד בבית ספר חילוני ואי"ה בהשבוע אנחנו יוצאים לטיול שנתי עם לילה אחד, וברשותי מספר שאלות:
א. האם אפשר לעשות סליחות בטיול בלי שופר?
ב. מה עלינו לקרוא האם יש דברים שלא קוראים?
ג. באיזה שעה אפשר?
ד. השינה היא בשקי שינהה על דשה כנראה בנים ובנות ללא הפרדה איך עליי לנהוג?
ה. מה עדיף לשים את התפידנית בתיק שאני לוקח לכל מקום או בתיק הגדול שיהיה באוטובוס? שיכול להיות שיהיה שם חום וכ´ד.
ו. אם יהיה מניין לתפילות נוספות האם אומרים גם את הקדישים שאומרים היתומים וכ´ד במקרה שאין כזה או שמדלגים?
ז. האם אפשר לעשות תפילה בציבור בפחות מ10 בנים ? אם לא כל אחד מתפלל ביחדות הכל או שאפשר לקרוא חלק בקול רם?
ח. אם הבנות ירצו גם להתפלל איך צריך לנהוג? שיעמדו יותר רחוק ?
תודה רבה מראש ושנה טובה , כל הכבוד לכם על העזרה הגדולה! =] אבקש מהרב לא לפרסם את השאלה תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:05:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

טיול מועיל ומהנה.

א. אין חובת שופר בסליחות, זהו מנהג טוב.
ב. אם אתם עשרה גברים אתם אומרים הכל. אולם אם אתם פחות אתם אומרים את יג מדות בטעמי המקרא.
ג. אפשר מ00.30 ואילך.
ד. להשתדל להיות בפינה בלא תערובת.
ה. נראה שבתיק הגדול באוטו, כך הוא מוגן יותר ומוצל יותר, שהרי הוא בתא מטען.
ו. אומרים את כל התפילות כפי כל הימים.
ז. אין תפילה בצבור פחות מ 10 גברים.
ח. יעמדו מאחרי הבנים. וישימו מחיצה מסוימת, אפילו של שולחנות זה על גבי זה.

בברכת כתיבה וחתימה טובה