תפילה בציבור

השאלה: ב"ה

שלום וברכה !

אימי עברה ניתוח במעיים ובינתיים מחוברת לה שקית חיצונית לאיסוף הצואה.
שאלתי הינה האם מותר לה להתפלל או לברך,האם ניתן לברך או לקרוא תהילים בסמוך אלי-ה,האם יש דין שונה בקטטר לאיסוף השתן?

אותה שאלה האם לגבר מותר ללכת לבית הכנסת ולהתפלל עם הציבור שנמצא באותו מצב ?

תודה

איתן

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:40:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם השקית מכוסה ואין ריח, אפשר להתפלל ולברך בסמוך. אלא שלאמא בשעה שהיא מרגישה שיוצא ממנה הפרשות כדאי להשתדל לא להזכיר דברי קדושה, אבל אם אין הרגשה מיוחדת גם היא יכולה להזכיר, ובלבד שיתקיימו שני התנאים (מכוסה ואין ריח).