תיקון חצות

השאלה:

שלום אני רוצה להתחיל להגיד תיקון חצות, אני אומר תיקון לאה ואמרו לי שבימים שיש בהם תחנון להגיד גם תיקון רחל, איך אני יודע באילו ימים יש תחנון ועוד משהו אני קורא רק את האותיות הגדולות יש בסוף משהו כמו 3 דפי שקשורים לשפה של מקובלים האם קוראים גם את זה, תודה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:33:35 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

מי שלא יודע מתי אומרים תחנון עדיף שיתחיל להתפלל כדת וכדין, בנחת ובשלווה, ידע דיני תפילה על בוריין, מתי אומרים מה, ורק לאחר שידע את התפילה על בוריה יגש לומר תיקון חצות. עיקר התפילה היא פסוקי דזמרא, יוצרות, ק"ש וברכותיה, תפילת עמידה. ולאחר שתהא בקיא בתפילות וסדרן, תוכל להוסיף תקון חצות.