תאונת עבודה

השאלה: שלום הרב...
לפני כמס´ חודשים נגעתי בעבודה - דלת מסתובבת מברזל חבטה בראשי גרמה לי לכאבי ראש ותחושה רעה למשך תקופה ואף שברה לי שיניים קדמיות.
רופאים בבי החולים ובקופת החולים נתנו לי חופשת מחלה שבוע לאחר שבוע בתקופת ההחלמה שלי בבית. ב"ה מצבי השתפר מיום ליום. ההיתי במצב שנראה לי שההייתי יכול לחזור לעבודה. לא ההיתי 100 אחוז בריא כי אני עדיין זוכר שההיתי קם בבקרים עם כאב ראש מוזר בצוואר שהחל מאז שנפגעתי. אציין שבתופה זו עבדתי במכירות שכידוע זו עבודה עם הרבה מאוד לחץ וזה אחד הדברים שהדאיגו אותי אישית. לאחר כחודש שכבר הרגשתי בסדר חוץ מההרגשות כגון הכאבי ראש בבוקר נשלחתי לרופא תעסוקתי . אמרתי לרופא שאני עדיין לא מרגיש טוב, אני יודע שהוספתי על המצב האמיתי כגון שהכבי ראש באים לעתים יותר תכופות. אני כמובן לא רופא ואני לא יודע מה הוא ראה. לאחר שיחה קצרה שהרופא אמר לי שהתרופה שלי היא לחזור לעבודה נתן הרופא הארכה לחופשת המחלה שלי בעוד חודש שלם. מבחינתי כמובן זה התאים לי - עוד חודש בתשלום.
אבל כמובן אינני רופא ואולי הרופא ראה משהו שאני לא יודע ולכן ראה לנכון לתת לי עוד חודש חופשת מחלה ואולי פשוט לא היה לא כוח אלי ונתן לי חודש נוסף מחלה כי הוא יכול ואולי אני נכנס כאן לדקדוקי עניות קיצוניים מדי.

אדגיש שעד היום שאני חוטף מכה בראש/מקבל כאב ראש פעמים שאני מרגיש את הכאב המוזר בצוואר
שהחל מאז תאונת העבודה.
שאלתי היא הרב אם אוכל לבקש את הכסף מביטוח לאומי או שיש כאן גזל.
כפי שאמרתי מצד אחד הרגשתי שאני יכול לחזור לעבוד ומצד שני הרופא התעסוקתי נתן לי תקופת חופשה ארוכה אז יכול להיות שהוא יודע דברים שאנחנו לא ולכן ביקש שאשאר בבית תקופה נוספת אולי אפילו רק כדי לנוח .

בברכת שבוע טוב.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:20:06 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

באופן כללי הרופא הוא מוציא מסקנות מבדיקת החולה, אמנם הוא ניזון גם מדברי החולה, אבל לעולם לא מסתמך רק על דברי החולה. ותפקידו לתת את התשובה המקצועית למחלה, ועל כן נראה לי שאם הרופא נתן חודש אפשר להשתמש בכך, אולם נראה לי שכדי להיות נקיים מד´ ומישראל כדאי לקצר במעט את החודש, דהיינו ל 20 יום, ואז לצאת מכל חשש.

כתיבה וחתימה טובה