שתיל

השאלה: שלום לרב
ברצוני לדעת אם מותר לקחת חלק משתיל שנמצא ברשות הרבים (גינות עירוניות וכדו') לאחר שהסתעף לענפים רבים.
הצמח לא ניזוק בעקבות כך ומאידך את החלק הנלקח ניתן להשריש בנפרד ולהופכו לשתיל חדש.

תודה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 9:10:57 PM
בס"ד

יש דיון מהי ההגדרה של רשות הרבים, אם היא הפקר או שהיא קנויה לכל, ראה מאמרו של הרב אליעזר וייל, חוברת אמונת עתיך 15 עמ' 27, קישורית מצ"ב: /01507.htm
וייתכן שיש בלקיחת שתילים משום איסור גזל. ובל מקרה בימנו נראה שהעירייה אחראית על הגינון הציבורי ויש גנן מטעמה שממונה על נושא הגינון, לכן יש לבקש ממנו רשות, שאם לא כן נתת תורת כל אחד ואחד בידו, ועלול הגינון הציבורי להיפגע.

בברכת התורה והארץ,

יואל פרידמן

אתר מכון התורה והארץ: