שנת מעשר שני

השאלה:

שלום,מס´ שאלות:

1. אני עובד בפנימיה,וכל בוקר מגיעה האם בית, ויוצא שאנחנו נשארים לבד בבית עם עוד ילד אחד(בן 18) שישן בד"כ באחד החדרים. האם זה איחוד?(הילד בד"כ מתעורר מאוחר)
2. האם אנחנו בשנת מעשר שני?
3. קטפתי לימונים מהעץ שלנו, השארתי אותם מחוץ לבית, ולמחרת קטפתי עוד, והכנסתי את כולם ביחד לבית- האם אני צריך להפריש מכל אחת מהקבוצות חתיכה, או שזה נחשב שקטפתי את כולם ביחד?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:30:23 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אם זה בחדר אחד סגור אסור, אם הבית סגור ג"כ אסור, אם יש נכנסים ויוצאים אפשר להשאר.
2. אנחנו בשנת מעשר עני וכל הירקות הן מעשר עני, לגבי פירות רק מה שיחנוט מטו בשבט תשע"א הוא מעשר עני, ועל כן הפירות כעת הם מעשר שני.
3. אין לכך משמעות אם הכל כעת ביחד אפשר להפריש על הכל ביחד. אמנם יש להקפיד מיום חמישי (טו בשבט), שאז יש להקפיד לא ללקוט לפני טו בשבט ולאחר טו בשבט, אז נוצרת תערובת בעייתית. אבל בסתם במשך השנה אין הקטיף קובע דבר אפשר להשאיר פירות טבל (אם אין חשש שיאכלו) עד שיוכל להפריש.