שמירת הברית

השאלה: שלום כבוד הרב , אני בן 17 ואני מנסה להתחזק , אני לא שומר שבת לצערי , אבל אני מנסה להתחזק בכל הדברים האחרים , אני לובש ציצית כל היום , לומד בבית ספר דתי ואני מניח תפילין כל בוקר ומתפלל מנחה והחלטתי שאני רוצה להפסיק עם החטא של שמירת הברית אני כל פעם מצליח לא לעשות את החטא הזה רק איזה שבוע וחצי שבועיים ואז אני נשבר ואני ממש מתבעס מזה משהו כמו יום יומיים אני מנסה ממש את כל הפתרונות לא לחזור על החטא הזה ואני כבר לא מוצא דרך אני כל הזמן מושך גג שבועיים וזה אומר מלחמה יום יומית שזה אומר כל יום שאני ניצל מיצר הרע אני פשוט מודה לאלוהים שלא נשברתי ! אבל הנה זה קרה שוב ואני פוחד להתאייש ממש פוחד כבוד הרב יש לך פתרון בשבילי משהו שיקל עליי להלחם נגד היצר הרע הזה שכל פעם שובר אותי מחדש זה משהו כמו תקופה של 3 חודשים שאני ככה שומר שבועיים ואז נופל וככה שוב ואני מנסה.
אשמח לפתרון .

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:20:23 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הפתרון יכול להעשות אם תחזק את ההכרה וההבנה מהי נפילה ביהדות ומהו חטא ביהדות. לצורך זה כדאי ללמוד את הספרים של הרב יהושע שפירא שליט"א (ישיבת רמת גן) אשיב ממעמקים, וכן ספרים של הרב הרוש שליט"א כי תצא למלחמה. לאחר בירור הדברים בבחינה שכלית, יקל עליך להתמודד עם הרגש החם של ימי הנעורים.