שמחה

השאלה: בשמחת חתן כולם רוקדים למצוות שמח חתן וכלה גם בבר מצווה רוקדים
גם במועדונים רוקדים אבל מה אם הריקוד גורם לי להרגיש אי נוחות עצומה
יש לי צמרמורות בכל הגוף כשאני רואה אנשים שזזים בצורות מוזרות שנקראות ריקוד
בבר מצווה שלי רקדתי מתוך אילוץ והרגשתי שזה צריך להיעשות אבל הרגשתי פשוט לא נוח
אני מוזמן לחתונה ואיני רוצה להיות האחד שיושב בצד במתונות אבל מצד שני האי נוחות מהריקודים גורם לי לחשוב שפשוט עדיף להישאר ולא ללכת
אפילו רק לקום ולהיות מסביב לאנשים שרוקדים גורם לי להרגיש מגוחך ללא כל קשר למי שיש מסביבי
האם בשמחת בית השואבה לא היו אנשים שלא רקדו?? כולם הרגישו שמחה?? אני לא מבין איך השילוב ממוזיקה שמרעידה את התוף באוזניים להחזיק ידיים לשיר בקול רם במשך 15 - -10 דקות גורמת לשמחה אני מרגיש רק רע מהמצב...... אין יוצא מן הכלל?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:16:17 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

בשמחת בית השואבה רקדו רק זקנים וחכמים, וחלק גדול בא כדי לראות את האחרים רוקדים.