שם לילד

השאלה: שלום כבוד הרב. ב"ה בשעה טובה נולד לאשתי ולי בן השבוע. הברית תתקיים אי"ה ביום א' 15.5.16. חשבנו על השם עומר. ורצינו לשאול השם טוב לילד? והאם יש מניעה לקרוא לו כך?

התשובה

הרב דוד אייגנר | ג' אייר תשע"ו 12:31

ב"ה

שלום וברכה

מזל טוב להולדת הבן, תזכו לגדלו לתורה, חופה ומעשים טובים!

נתינת השם על ידי ההורים מבטאת את מהותו של הילד, ובשל כך נהגו ישראל לא לקרוא בשמות של אנשים רשעים, כגון עשיו ונמרוד.

מעבר לכך, אין מניעה לקרוא לילד בכל שם שההורים מעוניינים, ולדעתם הוא יבטא את מהותו, לכן השם עומר שמקורו הוא במצוות העומר, הוא בהחלט שם ראוי שניתן לקרוא לילד.

בברכה

דוד