שם

השאלה: כבוד הרב שלום
אני שואלת בשם גיסתי, גיסתי ילדה לפני 9 שנים בן, גיסתי יתומה מאם ושבועיים לפני לידת בנה הבכור נפטר אביה שהיה חולה, בזמן ברית המילה התלבטה גיסתי מאוד אם להוסיף את שם אביה כשם שני לתינוק ולבסוף הוסיפו את שם אביה שנפטר שבועיים קודם לכן והוכרז שמו "רועי אלחנן", לאחר הברית הרגישה גיסתי שאינה רוצה בשם שני זה מפני שאביה היה חולה והרגישה שאינה רוצה לרשום אותו בתעודת הזהות והם אינם משתמשים אף פעם בשם השני.
שאלתי היא האם יש צורך לעשות משהו בנוגע לכך שהשם הוכרז בטקס הברית למרות שאינו רשום בת"ז ואינו בשימוש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:19:52 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם אין אדם בעולם שמזכיר את השם "אלחנן" והכל קוראים בשם רועי, עזי השם אלחנן הוא שם שנשתקע, ואין לו כל מעמד. אולם אם קוראים לו עדיין בשם זה, אפילו אדם אחד בעולם, הרי זה שמו ואם רוצים צריכים לעשות שינוי שם.

בברכת שנה טובה