שיר סעודה שלישית

השאלה: בס"ד
יש שיר ששרים בסעודה שלישית בשבת ובו אומרים "אילו היה לי כוח הייתי יוצא לשוק הייתי מכריז ואומר שבת היום לה´"
ושאלתי היא האם זה לא כמעיד עדות שקר על עצמו כי לא באמת הייתי אומר את זה אם הייתי בשוק

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:02:57 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

השיר איננו עתיק יומין, אלא מאה שנה אחרונות.
השיר אומר שאם היה לי כוח הייתי יוצא לשוק והייתי צריך לקרוא שבת היום, כדי להודיע לכל שהיום שבת. על כן אין כאן ציור של שוק אלא הכוונה היא לפרסם שהיום שבת.
כל אדם שעושה קידוש או מתפלל אומר "שבת היום" הוא קורא ליום שבת, אלא שאין לנוכח לעשות זאת ברבים. על כן אין כאן ציור בדווקא לשוק, אלא הכוונה על פרסום עניין השבת.

כתיבה וחתימה טובה