שינוי השם

השאלה: שלום כבוד הרב ,
אני בת 18 בעוד מספר ימים וכבר שנים רבות אני רוצה לשנות את השם ומתלבטת בין אור לאורלי .
השנה האחרונה אשר עברה עלי היתה שחורה במיוחד..
בה שקעתי הרבה לדיכאונות , מצבי רוח והחלטתי על שינוי השם לאור בעוד מספר ימים כאשר ימלאו לי 18 שנים .
מה דעתך על שינוי השם ?
תודה מראש !

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 1:24:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לא השם גורם אלא האדם גורם, שינוי השם היא פעולה הנעשת לעיתים רחוקות וצרכים מיוחדים. באופן כללי כדאי לחשוב לקראת גיל י"ח שנים כיצד אפשר להיות טובים יותר לעזור לזולת, להורים, לפעול למען עם ישראל וארצו, בייחוד בשעות קשות שהוא נתון בהם עכשיו. שינוי השם ללא שינוי המהות של האדם איננו מועיל כלום, כפי שהרמב"ם הל´ תשובה אומר שאדם שהשתנה במעשיו ודעותיו יכול גם לשנות את השם, אולם ללא שינוי פנימי של האדם תכונותיו ומעשיו שינוי השם הוא כמו שינוי הבגד ולא שינוי המהות.