שבת ותהילים

השאלה: שלום כבוד הרב.
יש לי בבקשה כמה שאלות-
1. לפני שנה וחצי בערך, חילקו בין כמה אנשים פרק תהילים שכל אחד יגיד כל יום פרקים קבועים. גם אני לקחתי על עצמי. עכשיו אמרו לי שכבר לא אומרים את זה כי האנשים הפסיקו. שאלתי היא האם זה נחשב נדר מה שקראתי, או שאני יכולה להפסיק?
2. בשבת אני שמה סיכות בשיער, וכשאני מורידה אותן בשבת אז רוב הסיכויים שיתלשו שיערות, השאלה היא האם זה בסדר? כי גם למשל שאני מורידה את הגומייה גם נתלשות לפעמים שיערות. מותר בכל זאת לשים סיכות וגומייה?
תודה רבה, ובשורות טובות לכל עם ישראל בעזרת הי´.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/9/2013 11:46:29 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. אתם לקחתם זאת כקבוצה, ומשעה שאין קבוצה אין אפשרות לקיום תקנה זאת, ועל כן נראה שאין כאן נדר פרטי אלא קבוצתי, וכאשר אין קבוצה אין צורך בהתרת נדרים.
2. אם ודאי שיתלשו שערות בכך, אין לעשות לכתחילה, אולם אם זה ספק ולא ודאי שתהא נשירה, אפשר להקל.