שבעה של המת

השאלה: שלום רב,לא כל כך ידעתי לאן לשייך את השאלה הזו אך אני אשאל אותה בצורה הכי מדוייקת.
שאלתי היא כזו:סבתי נפטרה במפתיע לפני 10 ימים(15/10/08)וכל הילדים שלה יושבים שבעה בביתה. האם ניתן בנסיבות בריאותיות או נפשיות לצאת מהשבעה באמצע ולחזור לאחר מכן? או יותר נכון לומר באילו נסיבות(אם אפשרי כמובן)אפשר לצאת מהשבעה ולחזור לאחר מכן(הכוונה שלי היא לאדם מדרגה ראשונה אל הסבתא שלי).
אשמח לקבל תשובה בהקדם תודה ושיהיה שבת שלום

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:28:20 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כיום אין כל חובה להשאר בבית, שהרי כבר עברו 12 יום. ואין איסור יציאה אחר שבעה. גם בתוך השבעה אם מאד קשה לשבת אפשר לצאת אחר היום השלישי מעט החוצה להתאוורר ולחזור.