שאלה לגבי מעשר

השאלה: שלום לכבוד הרב,

מכספי המעשר שלי אני נוהגת לקנות מאות דיסקים של רבנים, ולהפיץ אותם בעצמי (חלק אני משלשלת בדואר של האנשים, חלק שמה על מכוניות וחלק שמה בקופסאות נעליים במקוואות). כמובן שכל הדיסקים שאני מפיצה מכספי המעשר הם לזיכוי הרבים וללא מטרות רווח.

אתמול התקשרה אלי בלנית של אחד המקוואות בהן שמתי קופסת נעליים כזו מלאה בדיסקים. לאחר שבירכה אותי וכד´ על המעשה, היא סיפרה שהבן שלה (אברך) לקח את הדיסקים והפיץ אותם בצמתים (בכבישים). היא שאלה אם אוכל לתת לה עוד. אמרתי לה שבשמחה אביא לה עוד כיוון שכל חודש יש לי עוד כמה מאות בבית (אני כל פעם קונה עוד ועוד...). כששוחחתי איתה בטלפון, שאלתי אותה האם הוא לוקח עבור הדיסקים האלו כסף והיא אמרה שהוא מקבל צדקה מהנהגים (כנראה כל נהג מביא לו כמה "לירות"). אין לי שום בעיה שהוא יתפרנס, אבל אם אני קונה את הדיסקים ללא מטרות רווח ושזה יהיה נטו לשם שמיים, האם אני יכולה לתת לו דיסקים להפיץ בכזו צורה??

בבקשה תשובה דחופה, הוא אמור להתקשר אלי מחר לקחת דיסקים נוספים ולא נעים לי.

תודה,

ענבר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 7:15:52 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם על ידי זה יתרבו השומעים נראה שזה חלק מזיכוי הרבים, שיותר אנשים ילמדו תורה, כשם שנותנים לישיבה למרות שבישיבה יש צוות עובדים שמקבלים שכר מהישיבה, אלא שאי אפשר ללא עובדים אלו, כן גם בשאלתך, ברור שהיה עדיף שיגיע לרבים בלא כסף, אבל אם על ידי זה יהיה כאן יותר שומעים, וכמו כן אם הבן הזה מתעסק בכך כנראה שהוא גם עני הצריך לפרנסה, ועל כן נראה שאפשר לתת לו להפיץ.

שבת שלום