שאלה

השאלה: לרב שלום האם זה נחשב בגדר אבק רכילות ? אמי ספרה לי כי היא רצתה לקנות לאחיינית שלי ספר ואבי לא הסכים ואז היא אמרה לי שאני יקנה לה עם אחותי ונתחלק אולי היא ספרה לי כי שאבי לא הסכים כי היה במטרה שלה שאעזור לה לקנות את הספר (שאלתי היא האם היה מותר לספר לאמי כי אבי לא הסכים לה לקנות את הספר אני דנה את אבי לכף זכות ואומרת כי אולי אין לא כסף בשביל המותרות)

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:24:13 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כל סיפור שמשמע ממנו תכונה מגונה על אדם מסוים אין לספר, וזה מה שמוגדר כאבק לשון הרע. אולם סיפור עובדות שכל אחד יכול לפרש מסיגות שונות אין בו אבק לשון הרע, שהחובה על כל אדם לבארו על צד היותר טוב.
בכל מקרה של אב ואם לא כדאי להכנס לשאלה זו ועל כן עדיף להמשך ולא להתעסק בשאלה זו.