שאלה

השאלה: בס"ד
לרב שלום ,
רציתי לשאול את הרב האם מותר למורה לספר ליועצת ביה"ס כי מבירור שלו עם תלמיד מהכיתה מדוע הוא מפריע למורה מסויים התגלה כי המורה משעמם את התלמיד האם יש בדברים האלה רכילות?
2.בהמשך לשאלה המורה שמע את הדברים באקראי ובתגובה לכך הוא הצטער מאוד ואפילו בכה מזה בלי שהמורה והיועצת ידעו שהוא שמע ויודע מהם דברו (כי הם דברו בחדר מורים ובאותו זמן המורה היה נמצא שם והם לא שמו לב)
האם כתוצאה מהתגובה של אותו מורה אסור לספר או שמותר לספר ובגלל התגובה של המורה יש בעיה,
אשמח לתשובה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 11:53:08 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. למורה יש חובה לספר ליועצת פרט זה, בכך היא יכולה לכוון את הטיפות בהמשך הדרך בצורה טובה יותר.
ב. התגובות אינן שייכות לנידון אותו צריך לפטור בצורה מקצועית עניינית. יש להעיר למורה וליועצת שאליהם לשמור מכל משמר שלא ישמע איש נוסף את הדיבורים ביניהם. בודאי שאין לעשות כן בחדר מורים.