קשיים בהחלטות

השאלה: שלום רב
אנחנו זוג נשואי מזה שנה וחצי
עד היום אנחנו גרים מעל ההורים שלי,
זה נוח מאוד מצד אחד מהסיבה שאין שום תירדת תשלומים וכו´
יש אופציה למגורים, רכב, חיסכון.
מאוד נוח
אך במקביל גם יש מידי פעם הטפות חוזרות ונישנות בנושא עבודה טובה ומפרנסת, רכישת דירה / רכב, לימודי מיקצוע מכובד ועוד.
כיום אני סיימתי את לימודי בתחום הרפואה המשלימה, ואני התחלתי לטפל בלקוחות כבר משנה שעברה, אומנם אין לי מספיק לקוחות לפרנסה מלאה כל חודש, ולכן אני עובד בעבודה נוספת, אישתי סטודנטית ואין לה אופציה לעבוד רוב הזמן.
לאחרונה החלטנו להתחיל לשלם "שכר דירה" להורים שלי ובכך לנסות להעצים את היכולת שלנו להתמודד לבד, להתפתח ולחזק את הקשר שלנו כיאות.
אך נישארה בעיה נוספת שלא מצאנו לה פיתרון: כמו שכבר רשמתי, אנחנו כבר שנה וחצי נשואים, והשאלות מכול המכרים לגבי צאצאים, לא מפסיקות לבוא. אנחנו כבר בדקנו את הצדדים ואין שום בעיה.
אנחנו מתוסכלים וזה מקשה על הקשר שלנו לעיתים דחופות.
אם כן, לסיכום: מה אנחנו צריכים עוד לעשות למען שלום הבית, צאצאים והחלטות (שזו הבעיה הגדולה ביותר) ???
תודה רבה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 6:58:41 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. אין כל מקום להכנס חלילה ללחץ בעניין הצאצאים, תקופה של שנה וחצי איננה תקופה מסובכת או מעידה על בעיה מסוימת, אמנם לכתחילה יש לבדוק את כל הנתונים הרפואיים, אולם כל רב שמתעסק בשאלות אלו יודע שזה לא נדיר ויוצא דופן ויש להמשיך ברוגע ובנעימות את חיי המשפחה, ואי"ה שאלה זו תבוא אל פתרונה.
ב. לגבי שאלת הדיור, לפי הלחץ שבשאלה נראה שעדיף שתעברו לגור בביתכם הפרטי, למרות ההוצאות שבדבר, והקב"ה ידאג לפרנסה. עדיפה פת חרבה ושלווה בה, מאשר כל משמני ארץ. ובייחוד לחיי זוג צעיר. בד"כ תשלום שכר דירה איננו פתרון מועיל.
הקב"ה יתן לכם רוחב דעת לבניית ביתכם באהבה ואמונה.