ק''ש שעל המיטה

השאלה: שלום כבוד הרב...יש לי מספר שאלות..

1.בקריעת שמע שעל המיטה רשום להגיד "הנה מיטתו שלשלמה.." 3 פעמים...ו"אתה תקום תרחם" 12 פעמים..למה?

2. ב"הנה מיטתו" רשום את הנוסח...הנה מטתו.....ובסופו רשום "לחזור 3 פעמיים" לחזור 3 פעמים עם הפעם הראשונה שקראתי או בנוסף לפעם הראשונה....כנ"ל ל"אתה תקום"...

3.מה זה פרשה ראשונה של קריאת שמע...והאם יש גם פרשות אחרות..

3.מה זה "היאר-ציט"...קראתי את זה בשולחן ערוך מקור חיים...שאומרים זה אם רוצים לשתות לפני התפילה אז לפני ששותים אומרים את זה או פרשה ראשונה של קריאת שמע..אני חושבת שזה בפרק ח..

תודה מראש

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | יהודה הלוי עמיחי
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמירת פסוקים מספר פעמים יסודם לעורר כוונה ודבקות.
1. כשכתוב ג´ פעמים פרושו בסך הכל.
2. שמע ישראל... ואהבת את ד´ זו פרשה ראשונה.והיה אם שמוע היא פרשה שניה, וציצית פרשה שלישית.
3. יאר = שנה. צייט = זמן. הכוונה היא ליום השנה לפטירת אדם, תאריך זכרון.

כתיבה וחתימה טובה