קעקוע

השאלה: שלום,
אני רוצה לעשות קעקוע ממש קטן, אבל זה אסור מהתורה, אז אני דיי מתלבטת כי אני מכבדת את האיסורים והמצוות.הבנתי שאסור בגלל שאסור להדמות לגויים. אני לא מתכוונת לעשות קעקוע כדיי להדמות לגויים, אני רוצה לעשות קעקוע כי זה יפה לדעתי. אם אני אעשה, זה ממש חמור? כי הריי אין לי כוונה רעה כמו סיבת האיסור לדוגמא.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/31/2013 1:29:30 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אינני יודע מי אמר שסיבת איסור קעקוע היא בגלל הדמות לגויים, נאמרו מספר טעמים במפרשים מדוע הגזרה נגזרה, אבל התורה צוותה שאין לעשות כן, וכל הטעמים אינם מועילים לשנות. (נימוק אחר שנאמר על איסור קעקוע הוא, שאין היהדות מקבלת דבר שהוא בלתי הפיך, תמיד יש מקום לשינוי ביהדות ועל כן התורה אסרה קעקוע אפילו שהוא קטן ומוסתר).
שאלת הכוונה שלך אין לה משמעות בנידון קעקוע, כיון שאת יודעת שיש איסור תורה לעשות קעקוע, כל עשייה היא עבירה על דין תורה.