קדושת אותיות בעברית

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב שלמה בן אליהו,

שמעתי מהרב אליהו שליט"א שעיתונים יש חשש לזרוק לאשפה כפי שהם שמא יימצא בהם שם ה´, ובכלל בגלל קדושה שנוהגים בכתב עברית מרובע.
לכן יש להניחם בתוך שתי שקיות, כשאחת אטומה ורק אז לזרוק.

האם יש צורך לנהוג כך גם ב:
1. כל דף מודפס כלשהוא בעברית
2. כרטיסיות אוטובוס
3. מעטפה עם כתובת מודפסת
4. כל נייר פרסומת שהגיע לביתנו
5. מגש פיצה מקרטון עליו כתוב שם החברה
6. שקיות ניילון עם כתוביות
7. כל אריזה של אוכל כגון קמח\מלח...
הרי אין לדבר סוף!

בתודה מקרב לב על התשובות הקודמות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:47:04 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יש מחלוקת אחרונים לגבי כתב מרובע האם יש בו קדושה, והרבה ת"ח נהגו סלסול בכך ולא ביזו כתב מרובע שבו נתנה תורה, אולם נראה שכל זה שייך במקום שיש איזה קדושה, אבל כל הדברים שמנית הרי הם דברים שנכתבים לצורך זריקה והרי זה כמו ס"ת שכתבו מין שאין בו כל קדושה. על כן לדעתי מה ששמעת היינו בעיתונים שיש בהם חשש של דברי קדושה או פסוקים, אבל עתונים חסרי טעם ודעת נראה שאפשר לזרוק לפח רגיל, וכן כל דבר פרסומת וכו´, אולם היו שהקפידו גם בכך שלא לבזות אות עיברית בפועל, ועל כן לעשות מעשה בידים של זלזול יש שהחמירו, אבל בזריקה סתם לפח אין זה זלזול בפועל, ואפשר להקל.

מועדים לשמחה