קדושה וספורט לבנות

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב שלמה בן אליהו,

1* בתפילה בברכת ´יוצר´ וכן ב´ ובא לציון גואל´ אומרים : "קדוש קדוש קדוש". ב´קול אליהו´ באותיות קטנות כתוב שיש לומר את זה ביחיד בטעמים.
כך כתוב גם בי"ג מידות שאומרים בתחנון.
אינני יודעת את הטעמים והרי אני מתפללת לבד. אפשר לומר את זה רגיל? כדאי לבנות ללמוד טעמים?

2* הכרתי קבוצת בנות שמשחקת כדורגל במגרש די צדדי באיזור שלנו. חשקה נפשי להצטרף אליהן!
כמובן שאתלבש בצניעות. הבעיה היא שלפעמים עוברים שם אנשים. חשבתי שאם אראה שמסתכלים פשוט אפסיק לרוץ ואעמוד בצד באותם רגעים. מה דעתך?
האם ראוי שבחורה דתית שבחורה תרכב על אופניים בעיר?

3* קיבלתי על עצמי לחלק עשרות ספרי תהילים לרפואת הרב אליהו זצוק"ל. (לבקש מאנשים שיאמרו מפרק עד פרק וככה להשלים ביחד) התעכבתי עם זה ולבסוף זה לא קרה. לא זכינו.
מה עושים?

בתודה מקרב לב,
שירה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 2:06:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

א. לגבי קדושת ובא לציון, וכן הקדושה בתפילת יוצר (קריאת שמע), לכתחילה יש לומר בטעמים, אבל זה הידור ליראי שמים, ועל כן מי שלא יודע יכול לומר גם ביחיד כפי שנפסק בשו"ע (סי´ נט סעי´ ג).
ב. נראה שאם בחורה לבושה כדין ואין חשש לראייה מיוחדת, אין הבדל בין הליכה ורכיבה על אופניים. לגבי משחק כדור רגל שם יש יותר בעיות ונראה לי שכדאי לדאוג שהמקום יהיה מוצנע ומכוסה כך שגברים לא יראו את המשחקות.
ג. אפשר כעת לחלק את ספרי התהילים לטובת מי שיאמר לעלוי נשמתו הטהורה.