צער בע"ח

השאלה:

לרב שלום,
נתקלנו בבעיה: יונה קיננה לנו על סוכך הכביסה (מתחת לכביסה) ואף הטילה שתי ביצים בקן. אנו פוחדים כי כתוצאה מכך נסבול מכיני יונים ולכן שאלתנו היא האם מבחינה הלכתית אין בעיה שפשוט נסלק את הקן על תכולתו מן המקום. מצד אחד, צער בע"ח ומצד שני, כיני יונים עוקצות ולנו ילדים צעירים. מה עלינו לעשות?
בברכה,
ענת

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:32:44 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה לפי התאור שלך שיש לכם אפשרות לקיים מצוות שילוח הקן, ועליכם לברך לפניה בלא ברכה אקב"ו לשלח הקן, ואז להעיף את היונה (עדיף לעשות בשעות הערב ומוקדם בבוקר, שאז היונה היא הדוגרת). אם אפשר לקחת את הביצים ליד ואז להחזירם עדיף, והיונה תחזור ותדגור עליהם (אא"כ אתם רוצים לאכלם).
אם אתם חוששים לגבי המשך התהליך, נראה שכיוון שהמקום לא קרוב לילדים, הרי שאפשר לתת להם להמשיך את הקינון הנכחי, אולם מיד כשיצאו האפרוחים אפשר להרוס את הקן, ויותר לא לתת להם לקנן שם. ואז לא יחזרו למקום זה.