צדקה

השאלה: שלום כבוד הרב, אני נמצא בשליחות בחוץ לארץ, אני לא נשוי, וברוך ה´, בית הספר שאני עובד בו משלם לי דמי מחייה ראויים. בארץ יש לי עוד חמישה אחים, ולהורים שלי יש קשיים כלכליים לא פשוטים, האם אני יכול לקיים מצוות צדקה למשפחה שלי(אני מדבר על סכומים באיזור של 1500 שקלים כל חודש, שאני בטוח שיעזרו להם)במקום להוציא כל חודש עשירית מהמשכורת למיני גופים של צדקה בארץ?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:06:28 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אם המצב של ההורים קשה והם נזקקים לצדקה, אפשר וראוי לכתחילה להעביר חלק גדול מכספי המעשר להורים, מדין "הקרוב קרוב קודם".

גמר חתימה טובה