פדיון לאחר הפלה

השאלה: שלום כבוד הרב!
לפני כשנה וחצי ביצעתי הפלה .גיל ההריון היה 6 שבועות. העובר היה מבעלי אבל זה קרה עוד לפני שהתחתנו. אני מגיעה ממשפחה מסורתית שאינם יודעים דבר על המקרה. כיום אני נמצאת בחודש התשיעי להריוני וצפויה ללדת כל יום. עולם מחכים ומצפים לנכד החדש לברית וכמובן לםדיון. אני אובדת עצות ולא יודעת איך להתמודד ... האם אפשרי לעשות פדיון לבן שיוולד בעזרת השם?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:36:10 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יתן ד´ והלידה תעבור בשלום ובשמחה.
א. יש לברר מתי בדיוק היית ההפלה, אם זה פחות מ 40 יום אין בעיה כלל. אם היה יותר מארבעים יום צריך לדעת מה היה גודל הוולד.
ב. אני מבין שבעלך מודע לעניין, ועל כן אפשר לעשות פדיון ללא הזכרת שם השם, דהיינו אומרים לכהן שלא יברך בשם מפורש ואז אין בעיה.
ג. מכיוון שאינך יודעת כיצד תעבור הלידה הקרובה, על כן תחילה תעברי אי"ה בשלום את הלידה, ורק לאחר מכן תכנסו לשאלת הפדיון, לא כדאי להקדים את המאוחר.