פדיון בן בכור

השאלה: שלום רב,

יש לי שאלה ואין לי בדיוק את מי לשאול ולכן החלטתי לשאול אותכם..
אני נשואה כמעט שנה.
במהלך השנה נכנסתי להריון ובשבוע 12 התחלתי לדמם פונתי לבית חולים ובבדיקת האולטרסאונד ראו שהעובר ללא דופק. הוא מת. מבנה גופו התאים לשבוע 8. ולצערי נאלצתי לעבור הפלה. האם בהריון הבא בע"ה במידה ואלד בן זכר בלידה טבעית האם אני אוכל לעשות פדיון הבן???

לא ידוע לי מצבו של שק ההריון . האם זה קשור לעניין פדיון הבן?

תודה רבה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:11:34 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יתן לכם הקב"ה זרע קיים, בריא ושלם.

אם היה הריון למעלה מ 40 יום הולד שלאחר מכן איננו בכור. לפי מה שכתבת במכתב ההריון הקודם היה של לפחות 8 שבועות דהיינו 56 יום, לכן אין הילד הבא אי"ה מתחייב בפדיון.

כתיבה וחתימה טובה