עשבי תיבול בעציץ של עץ לימון

השאלה: שלום וברכה לרבנים!
אנו חיים בגולה והשאלה היא האם ניתן לגדל עשבי תיבול (נענע למשל)בתוך עציץ שבתוכו גדל כבר עץ לימון?
תודה וחג שמח וכשר

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:55:32 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יהי רצון שתעשו חיל להגדיל תורה ולהאדירה גם בגולה, ונזכה כולנו לאכול מהפסחים והזבחים עוד השנה בירושלים.
אין איסור כלאים בין עץ וירק, עיין בשו"ע (רצה, ה) שהתירו זריעת ירק על שרשי אילנות, אמנם דעת הר"ן והש"ך (רצה, ה) היא שיש להרחיק ג´ טפחים מעיקר העץ גם בעץ רגיל (ולאו דוקא גפן), מחשש הרכבה בשרשים, בכו"א בחו"ל הקלו בהכי, שהרי זה ספק בהלכה, ורק בודאי שנכנסו השרשים של הזרעים בשרשי האילן יש להחמיר.

חג כשר ושמח