ענוה

השאלה: שלום כבוד הרב.
אני בת 17, לומדת באולפנא.
יש לי בעיה של ענוה.
קשה לי לחשוב באמת שכל בני האדם שוים, ואין מישהו מעל מישהו אחר.יש הרבה תנאים בחיים שגורמים לבנאדם להיות "למעלה" יותר.
אני מודעת לכך שצריך לקבל שכל אחד טוב במשהו אחר, ולהבין שהכל משמיים וצריך פשוט להגיד תודה על מה שקבלת, אך בכל זאת העניין הזה קשה לי.
תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 1:04:36 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ברור שיש אנשים בעלי מעמד עדיף כגון: מלך, נשיא, כהנים לויים, תלמידי חכמים, כל אלו מעמדות שונים, ויש חלק שצריך לכבד אותם בגלל תפקידם (מלך, נשיא) ויש שמכבדים אותם בגלל מהותם (תלמידי חכמים), אולם הם עצמם צריכים לדעת שהם ככל בני האדם בעולם, כי רגע באפו חיים ברצונו, ויש להם עוד הרבה מה ללמוד ולהתפח, ויכולים ללמוד מכל אדם.

חג כשר ושמח