התשובה
שלום רב,
א. ראשית בוודאי התכוונת ליין לבן שבדרך כלל התסיסה שלו קצרה יותר.
ב. יין מגתו הוא יין בתחילת תהליך התסיסה כשלושה ימים הראשונים כמבואר בטור ושולחן ערוך או"ח סי' תקנב סעי' ב וזה מפני שאין הוא משמח את הלב. בדרך כלל ביין לבן מפסיקים את התסיסה על פי החלטת הייננים ועכ"פ זה לאחר כמה ימים ובזמן שלדעתם טעם היין הוא אופטימלי וגם תסיסתו מספקת. לכן אין הוא נחשב יין מגתו.
ג. הנושא של ארבעים יום מוזכר בהקשר ליין ישן שיש בו עדיפות לקידוש ובפרט אם הוא יין אדום כמבואר בשלחן ערוך או"ח סי' ערב סעי' ב, ד.
יואל פרידמן