עוון נדרים

השאלה:

שלום רב,

רציתי לשאול מה אני צריך לעשות במקרה הבא :

אני לפני תחילת לימודים במכללה - ואני מעכב כל מיני סידורים לתחילת השנה (כזה אני ) ואתמול אמרתי לעצמי - בנדר - (ברגע של חולשה)
שאם אני נכנס לאתר של המכללה ורואה משהו מסוים (כתבה מסוימת) אז אני עושה כך וכך(מתקשר למכללה ומזרז את הסידורים שלי)

נכנסתי לאתר ולא ראיתי את אותה כתבה ולכן לא עשיתי מה שאמרתי שאעשה.

אני יודע שזה לא בסדר וב"ה אחרי הטרדות שאני רואה שזה גורם לי אני ב"ה יותר לא אנדור, אבל האם יש איזו בעיה עם מה שעשיתי , ואם כן האם התרת נדרים של יום כיפור מספיקה לזה.

יש לציין שזה לא היה כלל וכלל לדבר מצווה אלא לגמרי במשהו שקשור בדברי חולין - לסידורים שלי . אמרתי את זה רק כדי לזרז את עצמי.

תודה ושנה טובה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 2:53:34 AM

בס"ד

שלום וברכת ד´

לפי דבריך לא נפלת בעוון נדרים, אבל כדאי שאדם ירגיל עצמו כל פעם שמקבל על עצמו לומר "בלא נדר" דבר זה פותר הרבה בעיות, ואין להסתמך רק על התרת הנדרים ביוה"כ ור"ה, אלא להשתדל תמיד לומר בלא נדר.
ברור שאם תתרגל בכך לא תגיע חלילה לידי נדרים.