נסיעה לצדיק/רבי

השאלה: בס"ד

שלום רב

אני משוייך לחוג מסויים שבו נוהגים בחגים לטוס לחו"ל על מנת לשהות אצל הצדיק/רבי בזמן הזה.

אני מרגיש שקשה לי מאד לעזוב את בני משפחתי(אני נשוי +ילדים) בתקופה זו.

האם יחשב לי הדבר לסוג של חסרון בעבודת ה´ אם אני לא טס?, האם אני יכול להיות קשור לה´ יתברך ולאותו צדיק/רבי גם אני נשאר בארץ עם בני משפחתי?

השאלה מאד מטרידה אותי ואודה לכם אם תענו לי עליה בהקדם

תודה מראש.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:04:03 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הגמ´ אומרת ומשבח אני את העצלנים, אמנם הדיון בגמ´ הוא לגבי הרגל, אבל בכו"א גם לעניין כל חג יש את עניין הבית וחינוכו ובייחוד שיש ילדים קטנים שצריכים לקבל צורה של חג.
עבודת ד´ היא תמיד בשמחה, ואדם שיש לו חסרון מסוים בכך שהוא עוזב את ביתו הרי שעבודתו פגומה מכיוון שהיא איננה בשמחה, רק שמחה ורוגע יכולים להביא את האדם לידי עבודת ד´ אמיתית. ודבר זה ידוע לכל מבין.
על כן אדם שרוצה להגיע לעבודת ד´ אמיתית צריך שיהא שלוו ושמח בחלקו, "תחת אשר לא עבדת את ד´ ... בשמחה". ועיקר השמחה היא בהרגשת הלב.

בברכת כתיבה וחתימה טובה