נכה צה"ל

השאלה:

שלום,
אני עובד עם נכה צה"ל ומגיע לנכה 8 שעות כל יום, הנכה אמר לי שאני יכול ללכת יותר מוקדם מהשעה הקבועה שבה אני צריך לסיים את עבודתי וזה יחשב כ- 8 שעות. העניין הוא כזה שאת השעות אני מדווח בכל חודש לצה"ל ואני חושב שזה גזל האם זה כך? או אם האדם אומר זה שעות שמגיעות לי ואני מחליט מה לעשות איתם ואני רוצה לשחרר אותך יותר מוקדם מהרגיל.
מה לעשות במצב שכזה, וכמובן אני רושם את השעות האם אני שותף לעבירה בכך שאני מסכים לתנאים אלו.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 3:46:34 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

הנכה איננו מעסיק שלך, אלא משרד הבטחון, על כן אתה צריך לדווח את מספר השעות שבפועל הייתה אצלו, יתכן שגם צה"ל או משרד הבטחון מוכן מדי פעם להקטין שעות, אבל לא נראה שבאופן קבוע לעבוד פחות ולדווח על יותר שעות, יש בכך משום גזל.