ניסוח הנדר

השאלה: שלום בעקבות התשובה שקיבלתי על השאלה שלי על הריב עם בן זוגי רציתי לפרט את הצורה בה ניסחתי אמרתי לו "שאם הוא עושה את המעשה שעליו התכווחנו אני נודרת שהוא לא יראה ולא ישמע אותי יותר רק בבית חולים"
הכוונה שלי הייתה שניפרד ושיקרה לי משהו

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:14:35 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אני חוזר על דברי שיש ללכת לרב תחילה על מנת לשים שלום בית בינכם.
לעניין הנדר אם הכוונה היא שאנו נפרד, כידוע האשה לא יכולה לכפות גט על הבעל, על כן נדר כזה איננו נדר, כמו כן אני מבין שאישך רצה לעשות מעשה שאת מאד התנגדת אליו, וזה מוגדר כנדרי אונסין והגזמה, ועל כן הנדר לא חל כלל. אולם עליכם לפנות לרב או מטפל שיעזור לכם להשכין שלום בינכם.