נדרים

השאלה: שלום,
אתמול רבתי עם בן זוגי ובשעת כעסי נדרתי נדר שאם הוא עושה מעשה מסויים הוא לא יראה ולא ישמע אותי יותר רק בבית חולים .
איך אני מתירה את הנדר?

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 1:15:39 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה מצער לשמוע שבני זוג רבים, כמו כן אסור לאדם לנדור נדרים בכל מקרה.
אולם לא הבנתי את הנוסח של הנדר, מה היית כוונתך במילים שאמרת. יתכן שאין בכך נדר כלל, האם הכוונה שלא תחיו חיים משותפים יותר, במקרה כזה לא חל הנדר כלל, מהו בית החולים כאן?. על כן קשה מאד לדון בשאלה זו, עליך לגשת לרב ולפרט בפניו את הנוסח שאמרת, יתכן שאין כאן נדר כלל, ויתכן שצריך התרה בפני ג´. מכיוון שאינני מבין את הלשון, קשה לדון האם הבעל יכול להפר, האם אלו נדרי עינוי נפש או לא. על כן חוזרת הברירה לגשת לרב שהוא יתיר ביחד עם עוד שניים. או לנסות להסביר את מלות הנדר ומשמעותו.