נדירת נדר

השאלה: לרב שלום וברכה,
אני היום בגיל 21 ולפני כמה שנים החלטתי (בגיל 16 לערך) לא לראות טלויזיה. אני לא זוכרת אם נוסח האמירה שלי היה "אני נודרת ש..." או "אני נשבעת" או "זהו, אני לא אראה יותר טלויזיה". כיום קורה לפעמים מצבים שאני רואה חדשות וכו´. אך השבועה הייתה בעצם על תוכנית בידור ו"טלנובלות" למינהם שכיום אני מקפידה לא לראות. לאור העובדה שהיום לפעמים נוצר מצב שאני רואה חדשות עלתה לי המחשבה שאני כנראה צריכה להפיר את הנדר אם היה בכלל.
האם אני צריכה לעשות התרת נדרים בפני שלושה אנשים?
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 3:49:18 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שצריך שאלה מכיוון שנדר כזה חל מדרבנן (שו"ע סי´ ריג), על כן כדאי ללכת בפני ג´ ולבקש התרה. ובכו"א לא לראות טלביזיה.