מתן צדקה

השאלה: שלום וערב טוב! מה שלומכם?
אני נשואה כבר שנה וקצת, ויש לנו תינוק.
לפני החתונה, הורי בעלי, אח שלו ובעלי נהגו להפריש כל חודש סכום מהמשכורת ובכסף הזה היו קונים מזון לנזקקים בראש השנה ובפסח. אחרי החתונה עברנו בעלי ואני לעיר אחרת, נולד לנו תינוק ויש לנו משפחה משלנו, אך בעלי מתעקש להפריש את הכסף לקופה של הוריו למרות שסיכמנו שאחרי החתונה נעשה קופה משלנו, בביתינו ונקנה מזון לנזקקים בחגים.
מה דעתכם? האם עכשיו כמשפחה אנחנו צריכים לפתוח קופת צדקה משלנו, או להמשיך להפריש כסף לקופה של הוריו?
אודה לכם על תגובתכם המהירה והמשך ערב נפלא!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 4:39:53 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין הבדל אם עושים קופה בפנ"ע או ביחד עם ההורים. צריך להשתדל שהכסף יגיע למקומות הנצרכים ביותר.

חג כשר ושמח