מתחזקת

השאלה: לכבוד כבוד הרב שלום,אני רוצה לספר קצת רקע על עצמי ולשאול איך אפשר להתקדם,
לפני שנה וחצי, היה לי חבר שמרנו על כל גדרי ההלכה,החלטנו השנה(תחילת י´ב) להפסיק את הקשר כי אנחנו צריכים לבנות את עצמנו כל אחד לעצמו, וצריכים זמן לעצמנו, המטרה של הקשר הייתה חתונה. החלטנו לנתק את הקשר לגמרי, ולחזור בסוף שמינית.. במהלך הזמן הרגשתי שאהבתי ירדה, אני כבר לא מרגישה כמו בהתחלה.. כנ"ל לגביו... פעם בשבועים שלוש יצא לנו לדבר מסיבות שונות, והרגשתי שונה.. היחס שלו כלפי וכן היחס שלי..
ההפסקה הזו יש בה חיוביות וגם שליליות, בזמן הזה אנו מתחזקים ובעיקר אצלי אני מרגישה את ההתחזקות והבניה שלי בתחילתה. אבל מצד שני אני מאבדת את מי שאני אוהבת, אני מרגישה את הריחוק שנוצר את היחס הקר שלו כלפי..
אני אוהבת אותו, אבל אני גם כועסת עליו על הרבה דברים. בגלל הקור והירוחק שנוצר הוא פגע בי מספר פעמים.. ואלי לא הרגיש בכך..
אני לא יודעת מה לעשות. האם להמשיך ולחכות לו. או פשוט לוותר ולחיות את חיי? אנחנו שונים בדברים שונים ולכן החלטנו שההפסקה תעזור לנו. שכל אחד יתחזק ויקבל את דעותיו ודרך חיו ואז נבדוק אם אנחנו מתאימים...
בזמן הזה לא יכולתי להתחזק, אני זוכרת ששנה וחצי עמדתי באותו מצב... ומכאן באה השאלה איך להתקדם!?
איך להתקרב שוב לקב"ה ולדבר איתו שיחות כמו שהייתי עושה פעם?
אני זקוקה לעזרה.אשמח לקבל את תשובתך.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 7:11:04 PM

בס"ד

שלום וברכת ד´

אם כעת את מתחזקת אל תדאגי על העבר והעתיד, כעת את עולה ומתפתחת הרי שלא תהיא דומה בסוף השנה למה שהיית בתחילת השנה, ואין להשוות את אהבתך לפני שנה לאהבתך בעוד תקופה שבה תכירי ותבני את עולמך הפנימי. ומי יודע כיצד חברך לשעבר יתפתח?. על כן התקדמי ולמדי הוסיפי דעת ויראת ד´, ואי"ה הקב"ה בבא הזמן יזמן לך את חתנך הראוי לך. אם זה אותו חבר ואם אחר.