משפחה

השאלה: כבוד הרב שלום ,
לפני שנה וקצת התחלתי תהליך התחזקות ( אנו משפחה מסורתית ) , אני בת כמעט 16 , והעניין הוא שאני מקפידה על דברים שהם לא , וזה קשה לי , וזה לא שהם חילוניים - אנו מקפידים על דברים שונים ברמות שונות ( אני יותר מהם .. ) , וזה מה שמפריע לי .
לדוגמא , יש גליל נייר סופג על שולחן האוכל , ופעמים רבות אבא שלי או אחותי מבקשים ממני להביא להם , אז מצד אחד , אם אני חותכת ומביאה להם - זה מסייע לדבר עבירה , ואם אני לא חותכת ומביאה להם את הגליל שהם יחתכו זה ולפני עיוור לא תתן מכשול .

יחזק אותי לשמוע מה יש לכבוד הרב לומר לי בעניין זה .

שנזכה להיכתב ולהיחתם בספר חיים טובים ושלום , אמן .

תודה.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/29/2013 11:23:07 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

יישר כח על המאמץ, וההולכים בדרך ישרה יראו אור גדול.

שאלתך קשה היא והמציאות מורכבת מאד. אני מבין בשאלה שהכוונה היא בשבת, ואמנם מבחינה הלכתית יש הרבה מקום לדיון, אולם כנראה שאלתך היא כללית, ועל כן אנקוט בלשון כללית.
לדעתי בדבר שברור לך שאת עוברת על איסור אל תעשי, מכיוון שזה ברור איסור, אומנם אם יש לך ספקות וחששות, כדאי להתעניין ולשאול כדי לא להכשל, אבל לא להמנע מכבוד או"א בגלל ספקות שאינך יודעת אותן. אמנם ההלכה היא שאת ואביך מצווים על שמיעה בקול ד´, אבל אם יש לך ספקות הלכתיים, שמעי בקול הוריך עד שיתברר לך הדבר האסור או מותר.
כדאי שיהיה לך גם רב קרוב שמכיר את מצבך המיוחד, ויכול לענות לך בתכיפות ולברר לך את הדברים.

כתיבה וחתימה טובה