משה רבינו

השאלה: בס"ד

שלום רב.
רציתי לשאול האם בניו של משה רבינו מוזכרים במקום כלשהו בתנ"ך פרט לציון לידתם?
מה עלה בגורלם של בניו ואיך ייתכן שהם לא מוזכרים יותר ושאין להם תפקיד חשוב יותר, אחרי הכל מדובר בבניו של משה רבינו?!
האם אפשר להסיק מכאן דבר כלשהו על ההשלכות של החינוך או ההתייחסות למשפחה של אדם העוסק בהנהגה או בצרכי ציבור בכלל?
אם בניו של משה רבינו לא הגיעו לגדולה (?) על אף קרבתו של אביהם לה´, מה זה אומר על אנשים פשוטים שתורמים לציבור "על חשבון" הזמן שהם מקדישים למשפחתם?
מקווה מאד שהשאלה מספיק ברורה..
תודה רבה!

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:22:46 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

המהר"ל מסביר (בנתיב האמת) שמשרע"ה מכיוון שהיה בדרגת האמת המוחלטת והעליונה ועל כן בניו לא יכלו להיות כמוהו. מכאן שיש עוד סיבות והסברים מדוע בניו לא היו כמוהו ולא המשיכו את דרכו. כך שההסבר שלך (שגם הוא מופיע) בכל אופן איננו יחיד ויש עוד הסברים, כך שאפשר לקבלו בערבון מוגבל.