מקום עבודה

השאלה: בס"ד
שלום רב,כרגע אינני עובד ולמדתי בעבר אלקטרוניקה וכן גם תחום הכולל בתוכו כלכלה.
רציתי לשאול האם מותר לעבוד ב:חברות תקשורת כגון סלקום או חברות מוצרי אלקטרוניקה אחרות שכן יתכן וישתמשו במוצרים בשבת או אינני יודע לאיזה צרכים.בנוסף מכשירי טלפון ניידים אולי ממש אינם בריאים ואז אהיהשותף בפגיעה בבריאות או חי אנשים.
בנוסף רציתי לשאול אם מותר לעבוד בבנק,או בשוק ההון שכן יש פה עינין של ריבית ואולי בעיות נוספות.
אינני ממש מצליח להסתדר במציאת עבודה וכן יש עבודות שמבחינת דת ומוסר אינני שש לקחת ואני לא בטוח אם בצדק או לא.

תודה רבה

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 5:33:47 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

תחילה אברכך שהקב"ה יעזור לך למצוא עבודה במהרה. לגבי שאלת האלקטרוניקה, אינך אחראי על מה שיעשו בעתיד במכשירים שלכם, לכל אדם יש בחירה לעשות מה שהוא רוצה, אם להיטיב או חלילה לקלקל. אלם אין זה שייך לממציא ולעושה המכשיר. אותו דבר לגבי קרינה אם רוב העולם נוהג להשתמש אינך צריך לדאוג יותר מאשר מקובל בעולם, והכל כמנהג המדינה.
בבנקים אין בד"כ בעיות של ריבית, רובם עשו היתרי עסקא.