מעשרות

השאלה: יש לי עץ לימון בחצר. איך אני מפריש מעשרות? כל כמה זמן?ומה בדיוק צריך לברך?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 8:52:46 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

ההפרשה נעשית כל פעם שקוטפים מהעץ. לגבי הנוסח עליך לפנות למכון התורה והארץ 08-6847325 שישלחו לך נוסח של הפרשת תרו"מ. ואם ברצונך ללמוד ולהבין יותר במצוה זו, כדאי שתקנה שם גם תקליטור על מצוות הפרשת תרו"מ, התקליטור הוא ידידותי ומבהיר את המצוה של הפרשת תרו"מ.

יש לציין שבעץ לימון כדאי לעשר שתי מעשרות כעת (מעשר שני ומעשר עני).