מעשר ממעשר 2 שאלות

השאלה: שלום רב,

יש לי 2 שאלות

1. כרגע אני לא עובדת (לא מצליחה למצוא כבר זמן מה) ובעלי עובד ומרויח שכר של 4000 ש"ח מיותר לציין שזה לא מספיק לנו לעלום שרק השכר דירה זה יותר ממחצית הסכום ויש הוצאות אחרות רבות.כי גם יש לנו ילדה. השאלה היא האם אני צריכה לעשר גם כשחסר לי בעצמי??

2. אנחנו מקבלים מעשר מאחותי הם מעשרים כל חודש ונותנים לנו מעשר כי המצב שלנו ממש רע!
עד כדי כך שאנחנו גם מקבלים מצרכי מזון בכל שבוע. האם צריך לעשר מהמעשר שאנחנו מקבלים מאחותי?

תודה רבה מראש על התשובות

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/10/2013 7:03:56 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

נראה שבמצבכם אינם צריכים לתת מעשר עני, אלא לתת מעט צדקה מחויבת. וממילא גם השאלה השניה מוסברת שאין צורך במעשר ממעשרות של האחות.