מעשה אונן

השאלה: כבר שנה וחצי בתשובה ברוך השם....
וקורה לי שאני מאונן,אני מתחרט ועובד על עצמי בנושא אך לפעמים נופל בזה העניין.... האם זה פוגע במאמצי הפרנסה והממון שאני שואף אליהם כרגע? האם המאמץ שאני משקיע בלהתגבר על זה העניין מכפר איפה שהוא בשמיים?

שאלה שנייה... רוצה לתת מעשר אך כול פעם אני חושש מלתת... איך מתגברים על החשש?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 10:18:42 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

דרכי התשובה הם: חרטה, וידוי, קבלה לעתיד, ואין דבר שעומד בפני תשובת אמת, אבל בחטאים שאין מהם דרכי תשובה, כאשר הדבר נעשה באמת הקב"ה מקבל ועוזר.
לגבי מעשר, הדבר קשה מאד, כמו כן צריך לדעת האם אמנם אתה חייב במעשר, מכיוון שיש פעמים שאין חובה לתת מעשר,כגון אדם שאין לו עבודה קבועה ואין לו פרנסה קבועה. אולם אם אדם חייב לתת מעשר, צריך ללמוד על מעלת הצדקה (בספר אהבת חסד)ועל ידי כך תזכה להבנת עניין הצדקה ויקל עליך לתת את המעשר.