מסע לפולין

השאלה: כבוד הרב שלום,
בשנה האחרונה אני מקפיד על שמירת שבת, אך אני לומד בבית ספר חילוני (להגדרתם, לא ממלכתי כמו כולם, חילוני) כמובן ששם אף אחד מהצוות המורים לא יודע על כך.
בשבוע הבא אני אמור לצאת למסע לפולין שבתוכו נכלל גם יום שבת בוורשה, לפי התוכנית כל היום אין חילול שבת ממש כי אנחנו בתוך העיר ומסתובבים ברגל אך בערב כחצי שעב לפני צאת שבת אנחנו נוסעים למקום אחר. העניין הוא שבפולין מטעמי ביטחון וסדר אי אפשר לעכב דברים או לשנות תוכניות כך שלא משנה מה אעשה אם לא ישנו זאת, ולכן אם אני לא רוצה לחלל שבת עלי לא לצאת למסע(שחשוב לי מאוד), השאלה שלי אחרי כל ההקדמה האחרונה היא האם אני יכול "לחלל" שבת וליסוע חצי שעה לפני צאת שבת אחרי שישנה כבר השקיעה אך לא יצאו הכוכבים במקרה של אין ברירה שכזה או שאין לי אופציה להקל ועלי לא לצאת?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 12:00:58 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

כמה זמן אחר השקיעה מדובר לנסוע באוטובוס? כמו כן מי הנהג (יהודי, גוי), כמו כן האם היציאה היא מחוץ לעיר?