מסיבת סוף שנה

השאלה: בס"ד

שלום כבוד הרב,
אני לומדת באולפנה במרכז הארץ.
לכבוד סוף השמינית, בנות השכבה רוצות לחגוג את סיום הלימודים.
רוב השכבה רוצה לשלם עבור "וילה" בת"א שם נוכל להישאר כל הלילה.
הבעיה שלי- היא באווירה שצפויה באותה מסיבה, ובמשמעות החברתית של היותי שם או היעדרי משם.
סליחה על חוסר הצניעות, אבל רק כדי שהרב יבין את הבעיה, "יש לי מילה" בשכבה, ואם לא אבוא, הבנות יחשבו פעמיים האם נכון שבאו,
ואני רוצה להיות נקייה מה´- אבל גם מישראל!!!
אני חושבת שצפויה אווירה של פריקת עול, אך חשוב לי להיות שם מבחינת חברותיי.
דיברתי על זה עם עוד חברות, ולא מצאנו רעיון אחר חוץ מהמסיבה בוילה הזו, אנחנו כ- 100 בנות!
וכשחשבתי עם עצמי, אמרתי, שאם המחיר יהיה הגיוני, אני אבוא בכל זאת, אביא כלי נגינה שאני אוהבת לנגן עליו, ואשב בצד.. ואי"ה יצטרפו אליי בנות...
האם נכון לעשות כן?לפרוש הצידה? או שעליי לא לבוא?

תודה רבה על זמנך כבוד הרב,
שבת של שלום,
טל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 7:43:19 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אמנם זה לא נראה טוב ערב כזה, אבל אי אפשר לשלול דבר בלי הצעה חילופית, אולם מאידך אינני מכיר לא את השכבה ולא את התלמידות. על כן את צריכה להתקשר עם אדם שקרוב יותר לשכבת הבנות (מישהו שמכיר אתכן, יכול להיות מתוך האולפנא או מחוץ אבל קרוב לבנות) ולהתייעץ עמו מה לעשות ואיך ניתן לחגוג. ובייחוד שאת אומרת שיש לך מילה במחזור, כדאי מאד לעשות את הדברים בשיקול דעת נכון.