מס´ שאלות

השאלה: שלום לכבוד הרב!
ברצוני לשאול מספר שאלות:
1)מה מברכים על קטניות(שעועית, עדשים)והאם יש צורך לעשר?
2)האם ניתן לשנות את סדר התפילה ע"י הורדת קטעים או שמא אמירתם בכל יום נחשבת לנדר?
3)האם ניתן לערוך חנוכת בית כשבוע לפני הכניסה?

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/8/2013 3:15:24 AM
בס"ד

שלום וברכת ד´

1. מברכים אדמה, על הקטניות ששאלת אלו תוצרת חוץ ברובם, אבל קטניות תוצרת הארץ מפרישים בברכה.
2. התפילה היא בנויה בצורה מסוימת, (שבח בקשה שבח), וכן תחילה פסוקי דזמרא, ק"ש ושמונה עשרה, ולאחר מכן תחנונים ושוב אשרי ובא לציון, הסדר הוא הלכתי. על כןאם נשמר המבנה הכללי של התפילה אפשר בשעת הדחק לשנות על ידי דילוג חלק מהדברים (כגון: בפסוקי דזמרא, תחנונים חלק, וכו´) אבל לא באופן קבוע ובפרהסיא.