מנקה ערבייה

השאלה: שלום,

יש לי שאלה בנושא המנקה בביתי.
המנקה ערבייה , ולפעמים אני חושב שאני חוטא כשהיא פה מנקה לנו את הבית, בעיקר עכשיו בתקופת הניקיונות לכבוד פסח, היא מנקה לנו את הבית יותר , ולכן יוצא שהיא מנקה את המטבח ואת המקררים , כאילו מכשירה את הבית , בגלל שזה פסח ראשון עם המנקה , רציתי לדעת אם זה בסדר שתיהיה לי מנקה ערביה , ואם כן , מה היא יכולה לעשות ומה לא בכל הקשור לפסח ובכלל.

תודה , מיכאל.

התשובה

הרב יהודה הלוי עמיחי | 2/7/2013 1:06:38 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

לכתחילה יש לחפש עוזרת יהודיה לפרנסה לפני פסח. אולם אם לא נמצאת, אפשר לסמוך על גויה אם היא יודעת שבודקים את מעשיה ואת סדר העבודה שלה, לא חייבים כל הזמן אבל מדי פעם לבדוק שאמנם היא עושה את מה שהטילו עליה לעשות.

חג כשר ושמח