מניעת הגעה לאזכרה

השאלה: בס"ד
שלום רב,
אתמול נערה אזכרה לסבא שלי שנפטר לפני שנה.
נאמר לי כי האזכרה נערכת באותו היום, אך לפני שמשפחתי יצאה לאזכרה לא הודיעו לי נבצר ממני להגיע לשם.
יש לציין כי הייתי בבית, הוריי לא טרחו לקרוא לי לבוא ומנעו ממני להגיע לאזכרת סבי שהייתי קשור אליו מאוד. נגרמה לי עוגמת נפש גדולה כי המעשה היה בזדון.
רציתי לדעת מה המשמעות של מעשה זה ביהדות?
מה ההשלכות של המעשה?

אשמח לקבל תשובה כיוון שהנושא מטריד אותי וחשוב לי מאוד.
תודה רבה.

התשובה

יהודה הלוי עמיחי | 1/30/2013 6:44:05 PM
בס"ד

שלום וברכת ד´

אין לכך כל השלכות. העיקר הוא לעשות מעשים טובים לעלוי נשמת הנפטר, ועל כן השתדל להרבות בתורה ומצוות, אם אפשר לדאוג ללמוד תורה ברבים או פרקי תהילים וכדו´, ובזה יהיה שכר רב לסבא.